Het verschil tussen kunststof kozijnen en aluminium kozijnen

waarom kunststof of aluminium kozijnen 1024x683 1

Aluminium en kunststof kozijnen lijken op het eerste gezicht misschien op elkaar, maar ze verschillen op een aantal belangrijke punten. De belangrijkste verschillen tussen aluminium en kunststof kozijnen hebben invloed op hun uiterlijk, duurzaamheid, veiligheid, kosten en invloed op het milieu na verloop van tijd. In dit artikel overlopen we de belangrijkste verschillen tussen kunststof en aluminium kozijnen en hoe elk type kozijn zich in elke categorie verhoudt tot de andere, zodat u voor uzelf af kan wegen waarom u voor aluminium of kunststof kozijnen wil kiezen.

Waarom kunststof kozijnen: plastic is goedkoper

Een reden waarom u voor kunststof kozijnen zou kunnen kiezen, is omdat plastic goedkoper is. Maar denk er wel aan dat het minder lang meegaat. Plastic is niet zo stijf als aluminium, dus het zal na verloop van tijd doorzakken, breken of buigen. In sommige gevallen kan er zich schimmel vormen op het plastic en schade veroorzaken aan uw huis. U zult merken dat u er veel meer nodig hebt omdat ze eerder zullen barsten of breken, houd hier dus rekening mee. Dan zijn kunststof kozijnen een goede oplossing.

Waarom aluminium kozijnen: aluminium gaat langer mee

Aluminium is duurder, maar een reden waarom u juist wel voor aluminium kozijnen zou willen kiezen, is dat aluminium veel langer meegaat dan kunststof kozijnen. De levensduur van aluminium kozijnen is ongeveer 30 jaar, terwijl de levensduur van een kunststof kozijn slechts 10 tot 20 jaar is. Aluminium kozijnen gaan niet alleen langer mee, ze zijn ook sterker en veiliger en trekken minder snel krom bij extreme temperaturen.

Aluminium is duurzamer en onderhoudsarm

Nog een reden waarom u voor aluminium kozijnen kan kiezen, is dat aluminium een duurzamer en onderhoudsvriendelijker materiaal is voor kozijnen. Het hoeft niet geschilderd te worden, het deukt niet en roest niet. Verder zijn aluminium ramen gemakkelijk te reinigen. U hoeft hiervoor alleen water of zeep te gebruiken. Aluminium deuren zijn ook ontzettend duurzaam. Het is echter zo dat wanneer er wel schade optreedt op het aluminium, dit lastig te repareren is.

Kunststof is energiezuiniger, waar aluminium veiliger is

Aluminium kozijnen zijn sterker, duurzamer en bieden meer veiligheid dan kunststof. Alle aluminium kozijnen worden gemaakt van geëxtrudeerd aluminium, dat sterker is dan het aluminium dat in een mal wordt gegoten. Deze aluminium kozijnen zijn veiliger omdat ze niet zo gemakkelijk verbuigen als een kunststof kozijn. De sterkte van een aluminium kozijn betekent ook dat het kan worden gebruikt op natte locaties zonder te roesten of te corroderen. Kunststof kozijnen hebben daarentegen zeer hoge isolatiewaardes, waardoor u in huis minder hoeft te stoken. Dit resulteert in een uitstoot van minder CO2 en het besparen van meer energie. Een goede reden waarom u voor kunststof kozijnen zou willen kiezen.

De keuze: waarom kunststof of aluminium kozijnen?

De keuze waarom u kiest voor kunststof of aluminium kozijnen komt meestal neer op persoonlijke voorkeur. Kunststof ramen zijn over het algemeen goedkoper dan aluminium kozijnen, maar ze vereisen regelmatig onderhoud om ze op hun best te houden. Aluminium kozijnen zijn veiliger en duurzamer dan kunststof kozijnen, maar als er schade plaatsvindt is deze moeilijk te repareren.

 

Bent u toch nog niet zeker van uw keuze of wilt u graag uw kozijnen laten vervangen of plaatsen in Dordrecht? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

 

3 Replies to “Het verschil tussen kunststof kozijnen en aluminium kozijnen”

  1. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Laudantium eius, sunt porro corporis maiores ea, voluptatibus omnis maxime

    1. Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s,

  2. Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s,

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*