Kunt u schroeven in kunststof kozijnen? Wij vertellen het u

Kun je schroeven in kunststof kozijnen

Heeft u onlangs geïnvesteerd in nieuwe kunststof kozijnen en wilt u daar nu in boren? Dat kan, omdat u bijvoorbeeld iets wilt ophangen zoals raambekleding. Dan is het natuurlijk fijn wanneer u kunt boren in uw kunststof kozijnen. In dit artikel leggen we u precies uit of dat een mogelijkheid is en waar u allemaal op moet letten wanneer u wilt schroeven in uw kunststof kozijnen.

Boren in kunststof kozijnen

Er wordt vaak gedacht dat men in kunststof kozijnen geen gaten kan boren. Dat kan een drempel zijn wanneer u nadenkt over kiezen voor kunststof kozijnen. Gelukkig hoeft u zich hier geen zorgen om te maken. U kunt namelijk prima een scherm of luxaflex installeren, ook als u kunststof kozijnen heeft. Boren in kunststof kozijnen is zeker mogelijk. Er zijn echter wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden en waar u vooraf goed over na moet denken.

Hierop moet u letten wanneer u gaat boren in uw kozijnen

Het allerbelangrijkste wat u moet weten, wanneer u wilt gaan boren in uw kunststof kozijnen, is dat u beschadigingen altijd zult blijven zien. Dit is de voornaamste reden waarom vaak afgeraden wordt om te boren in kunststof kozijnen. Wanneer u eenmaal een gat geboord heeft, kunt u dit niet meer herstellen en dan zult u deze beschadiging dus altijd kunnen zien. Daarnaast zit er een ijzerprofiel in een kunststof kozijn. Op de plekken waar dit ijzeren profiel zit, kunt u niet boren. Win dus altijd vooraf advies in bij uw bouwkundig expert zoals, zodat u zeker weet dat u gaatjes boort op de juiste plek. Wij van RV Bouwbedrijf zijn een aannemersbedrijf in Dordrecht, en kunnen hier zeker advies over geven.

Praktische zaken

Wanneer u goed heeft nagedacht over bovenstaande zaken, zijn er nog een aantal praktische zaken waar u op moet letten. Zo is het belangrijk dat u rekening houdt met het gewicht dat u aan het kozijn wilt bevestigen. Is dit erg zwaar, dan kan het zo zijn dat het voor meer schade kan zorgen dan enkel het geboorde gat. Het is dus verstandig om te kiezen voor niet al te zware raambekleding. Daarnaast zijn er speciale schroeven (kunststof schroeven) die u het beste kunt gebruiken. Deze schroeven zijn vaak wat minder lang, waardoor ze zeer geschikt zijn om te gebruiken in een kunststof kozijn.

Deskundig advies

Wanneer u zeker wilt weten dat u de juiste beslissing neemt omtrent de raambekleding van uw kunststof kozijnen, dan is het verstandig om advies van uw bouwkundig expert in te winnen. Bij RV Bouwbedrijf zijn we gespecialiseerd in vragen omtrent uw kunststof kozijnen. U mag altijd contact opnemen voor vrijblijvend advies. Wij helpen u graag!