4 verschillende soorten dakramen

soorten dakramen

Wanneer u een zolder of bovenkamer hebt, zorgt een dakraam voor meer licht en meer ruimte. Een dakraam creëert een mooi en ruimtelijk effect in de kamer. Denkt u erover na om een dakraam of een dakkapel te laten plaatsen? Er zijn veel verschillende soorten en de één past beter bij uw huis dan de ander. In dit artikel leest u welke verschillende soorten dakramen er zijn.

Waarom kiezen voor een dakraam?

Zoals u zojuist al las, zorgt een dakraam of dakkapel voor meer ruimte en meer licht in een kamer. Dit is ideaal wanneer u van uw kleine zolder een slaapkamer, hobbykamer of werkkamer wilt maken. Voor elke kamer kiest u een dakraam dat het beste past in de ruimte. Wanneer u een keuze heeft gemaakt, dan kunt u het dakraam zelf plaatsen, maar dit kunt u ook laten doen door een professional. Heeft u hulp nodig bij het kiezen en plaatsen van het juiste dakraam? Kies dan voor een aannemer. Woont u in de buurt van Dordrecht? Kies dan voor een aannemer in Dordrecht.

1.    Tuimelramen

Tuimel- of wentelramen zijn dakramen die veel voorkomen. Tuimelramen zijn ramen die scharnieren om een centrale as en dus 180° kunnen draaien. Om een tuimelraam te installeren, is er een dakhelling nodig van tussen de 15° en 90°. Een voordeel van tuimelramen is dat ze over een ventilatieklep beschikken en dat u ze makkelijk schoonmaakt.

tuimelraam

2.    Valramen

De scharnieren van valramen zitten aan de bovenzijde van het raam. Hierdoor worden valramen ook wel uitzetbare ramen genoemd. Dit raam bedient u vanaf de onderzijde. Ook dit dakraam is gemakkelijk schoon te maken en beschikt over een ventilatieklep.

3.    Dakramen voor platte daken

Niet alle dakramen worden gebruikt voor schuine daken. Er bestaan namelijk ook dakramen voor platte daken. In dit geval kunt u kiezen voor een dakkoepel in verschillende materialen, vormen en stijlen. Met dit raam krijgt de ruimte meer licht. Veel van dit soort ramen zijn, doordat ze hoog zitten, op afstand te bedienen.

4.    Uitstapdakraam

Een uitstapdakraam is een geschikte toegang naar uw dak. Ze zijn erg veilig en zijn geschikt voor zowel platte als hellende daken. Een uitstaprakraam opent u eenvoudig tot een hoek van 90°. De meeste uitstapdakramen zijn voorzien van een gasveermechanisme. Dit voorkomt dat het raam dichtvalt.

Meer informatie over de verschillende soorten dakramen?

Zoals u ziet bestaan er verschillende soorten dakramen. Heeft u een dakraam nodig? Kies dan altijd het juiste dakraam dat past bij uw voorkeur, ruimte en dak. Bent op zoek naar een goede aannemer voor dakramen? Neem dan contact met ons op, dan helpen wij u met het kiezen van het beste dakraam voor uw situatie.